Uittips Den Haag: Scheveningse Dag, zomerfestival, Veteranendag en wildplukwandeling

© Muzee Scheveningen
DEN HAAG - Het weekend staat voor de deur. Zin om op pad te gaan? Ga terug in de tijd op de Scheveningse Dag, of breng een eerbetoon aan de veteranen in ons land tijdens de Nederlandse Veteranendag. Dat en meer in de uittips van deze week.

Scheveningse Dag

Haringsnijden, kettelen, nettenboeten en nettenbreien. Het zijn demonstraties van oude ambachten die zaterdag 24 juni te zien zijn tijdens de Scheveningse Dag. Ook is er een markt met typisch Scheveningse artikelen en worden er boeken, kaarten en foto's verkocht. En (Scheveningse) lekkernijen natuurlijk. 's Middags zijn en allerlei optredens.
De Scheveningse Dag vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur in en om het gebouw van Muzee Scheveningen aan de Neptunusstraat. Toegang is gratis.

Zomerfestival in Haagse Bos

Voor een cultureel zomerfestival voor het hele gezin moet je zondag 25 juni naar het Haagse Bos! Daar kun je genieten van zang, theater, dans, verhalen, kunst en natuur. Het zomerfestival wordt georganiseerd door Podium NOORD. Er zijn workshops, optredens en allerlei activiteiten.
Het festival is van 13.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

Nederlandse Veteranendag

De stad staat zaterdag weer in het teken van het jaarlijkse eerbetoon aan alle Nederlandse veteranen, tijdens Nederlandse Veteranendag. In ons land zijn ruim 110.000 veteranen. Zij worden zaterdag geëerd, maar het is naast een eerbetoon ook een feestelijke dag - voor iedereen.
Er zijn onder meer een ceremonie, een defilé, een fly-past en een plechtigheid. Ook zullen tientallen muziekkorpsen en militair materiaal te zien zijn in de stad.

Wildplukwandeling

Wandelen door de natuur en ondertussen op zoek gaan naar eetbare dingen. Dat kan tijdens de wildplukwandeling door Den Haag, op vrijdag 23 juni. IVN Natuurgids Daphne van den Berg neemt je tussen 9.30 en 12.30 uur drie kilometer mee en leert je alles over het eetbare groen. Na afloop wordt er ook iets lekkers uit de natuur gegeten en wordt er zelfgemaakte bosthee gedronken.
Deelname kost 19,50 euro. Meer informatie over het startpunt en tickets lees je hier.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!