Rechtbank wist niet dat verdachte van steekpartij in Albert Heijn tbs kreeg in buitenland

Bloemenzee voor de Albert Heijn
Bloemenzee voor de Albert Heijn © Maikel Coomans/Omroep West
DEN HAAG - De rechtbank in Rotterdam wist niet dat rechters in Engeland en Curaçao eerder al duidelijke waarschuwingen hadden afgegeven over de man die wordt verdacht van het doodsteken van een supermarktmedewerkster (36) in het centrum van Den Haag afgelopen dinsdag.
Op 9 juni veroordeelde de rechtbank in Rotterdam hem voor een bedreiging, hij kreeg een straf die gelijk was aan zijn voorarrest en hoefde dus niet langer de cel in.
Een verzoek tot opname in het Pieter Baan Centrum vanuit het Openbaar Ministerie werd afgewezen door de rechtbank.

Duidelijke waarschuwingen niet in dossier

'In de media is deze week melding gemaakt dat de verdachte in 2018 op Curaçao zou zijn veroordeeld tot tbs en dat hij ook door een Engelse rechter is veroordeeld', zegt de rechtbank nu. Die uitspraken zaten niet in het strafdossier en zijn op de zitting begin deze maand ook niet naar voren gebracht.
De rechters hebben de uitspraken dan ook 'niet meegewogen'. Een woordvoerder van de rechtbank licht toe dat het kan zijn dat de rechters in Rotterdam anders hadden besloten in de zaak als die duidelijke waarschuwingen van de andere rechters in het buitenland wel in zijn dossier hadden gestaan.

Al eerder opgepakt

Woensdag meldde het OM al dat de man eerder ook al opgepakt is geweest, in de jaren 90 en ook begin dit decennium. De man is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft zijn voorarrest met veertien dagen verlengd. De man wordt verdacht van moord/doodslag.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!