Groene vingers? Japanse Tuin zoekt vrijwilligers

Japanse Tuin
Japanse Tuin © gemeente Den Haag
DEN HAAG - Wie een bezoekje aan de Japanse Tuin in Clingendael wil brengen, moet weer tot het najaar wachten. Maar je kunt er wel aan het werk. De gemeente is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ervan houden de handen uit de mouwen te steken.
Het is volgens de gemeente een leuke kans: lekker buiten werken in een bijzondere omgeving met een rijke historie. 'De Japanse Tuin is het pronkstuk van het landgoed Clingendael.'
Er is genoeg werk in de tuin. Zoals het vernieuwen van hekwerken, schilderen, vijvers baggeren en het gras- en onkruidvrij maken van de moslagen. Daarom worden er vrijwilligers gezocht die daar interesse in hebben, of die timmerwerk en kleine reparaties willen uitvoeren.

Een dag per week

Als vrijwilliger is het volgens de gemeente belangrijk dat je enthousiast bent, ook als het weer tegenzit. Ook moet je de tijd hebben om een dag per week een paar uur te helpen in de tuin. Net als inspringen als de tuin open is, enkele weken in het voorjaar en in het najaar.
Lees hier hoe je je moet aanmelden als vrijwilliger.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!