Eerste vaatje nieuwe haring levert recordbedrag van 159.500 euro op voor Voedselbank

Het eerste vaatje is geveild
Het eerste vaatje is geveild © Den Haag FM
DEN HAAG - We moesten er wat langer op wachten, maar donderdag is dan eindelijk het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild. De veiling heeft een recordbedrag van 159.500 euro opgebracht. Het geld gaat dit jaar naar de Voedselbank. En hiermee kan het haringseizoen dan eindelijk beginnen.
De veiling, het traditionele startsein van het haringseizoen, zou eigenlijk op 13 juni plaatsvinden. Dat moest uitgesteld worden, de vis was namelijk niet vet genoeg. Vlaggetjesdag ging wel gewoon door, maar dan zonder nieuwe haring.
Het eerste vaatje is nu dan eindelijk onder de hamer gegaan. Vanaf vrijdag 23 juni is de Hollandse Nieuwe overal te koop. Nog een nachtje slapen dus tot je een lekker vers visje kan happen.

Meer dan vorig jaar

Het winnende bod kwam dit jaar van Budget Thuis. Vorig jaar bracht de veiling 113.500 euro op. Het goede doel waar het geld toen naartoe ging was Stichting Ambulance Wens.
© Den Haag FM

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!