Varend Corso krijgt toch een Haags tintje: opblaaspop Haagse Harry vaart mee

© Varend Corso
DEN HAAG - Het Varend Corso Westland krijgt toch een Haags tintje. Een levensgrote opblaaspop van Haagse Harry vaart mee op de boot van bedrijf Koppert Cress. Het is een tegenactie omdat de Haagse vaardag geschrapt is vanwege een gebrek aan subsidie.
Er was donderdag even grote onrust: het grote beeld van Haagse Harry zou weg zijn van de Grote Markt. Op social media verscheen een plaatje waar een groot scherm voor het beeld op te zien was met de tekst 'Ben ff tùinûh', dat cabaretier Sjaak Bral vol ongeloof deelde op Twitter.
Maar het beeld bleek er gewoon te staan, ontdekte Den Haag FM al snel. Tot opluchting van Sjaak. Het plaatje was slechts een photoshopje. Maar vrijdag dook Haagse Harry tóch ergens anders op.

Varend Corso

De tweelingbroer van het loodzware beeld - een opblaaspop - zal de komende drie dagen door het Westland varen als onderdeel van het Varend Corso. Zo krijgt het corso toch nog een Haags tintje, nadat de vaardag door Den Haag geschrapt werd. In 2022 gingen de boten wel door Den Haag, maar dit jaar niet vanwege een gebrek aan subsidie.
'Vorig jaar hadden we het Varend Corso in Den Haag en dat was prachtig', zegt Sjaak in Bob Staat Op. 'Ze zonnen op wraak en wilden Haagse Harry jatten.' Maar dat is zo makkelijk nog niet door het gewicht van het beeld. Vandaar nu deze replica.
© Varend Corso
'Het is een enorm groot ding', zegt de cabaretier. 'De organisatie heeft gezegd dat ik 'm mag hebben hierna, dat is toch leuk! We kunnen 'm verhuren.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!