Verdachte doodsteken AH-medewerkster vroeg gemeente om zorg, maar was agressief

Bloemenzee voor de Albert Heijn
Bloemenzee voor de Albert Heijn © Maikel Coomans/Omroep West
DEN HAAG - De man die ervan verdacht wordt afgelopen dinsdag een supermarktmedewerkster (36) te hebben doodgestoken, heeft de gemeente Den Haag onlangs om hulp gevraagd. Daarbij was verdachte Jamel L. agressief en intimiderend.
Hij deed in april een aanvraag voor bijstand en twee weken geleden verzocht hij om een opvangplek. Op 13 juni was er een intakegesprek met hem.
'Tijdens de verschillende contacten met de verdachte is er sprake geweest van verbale agressie en intimidatie', laat de Haagse burgemeester Jan van Zanen vrijdag weten. De gemeente heeft dit in een intern systeem geregistreerd en het ook doorgegeven aan de politie. De politie heeft nog niet gereageerd op de vraag wat er met de melding van de gemeente over L. is gebeurd.
Verdachte Jamel L. mocht vanwege de incidenten niet meer in de gebouwen van de gemeente komen, waaronder het stadhuis en de stadsdeelkantoren. Het is volgens de gemeente niet bekend waar L. in de week voor de fatale steekpartij is geweest.

Meer geweldsdelicten

Begin deze maand kreeg Jamel L. van de rechtbank in Rotterdam straf voor bedreiging van gemeentepersoneel 'in de regio Rotterdam'. Hij had zijn straf in voorarrest uitgezeten en kwam dus meteen na het vonnis vrij. De rechtbank liet donderdag weten niet op de hoogte te zijn geweest van de tbs die hij op Curaçao opgelegd had gekregen.
L. is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die bepaalde dat hij langer vast blijft zitten. Hij wordt verdacht van moord dan wel doodslag.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!