Miljoenen van het Rijk voor parken, fietspaden en wegen

Op de Binckhorst wordt al flink gebouwd
Op de Binckhorst wordt al flink gebouwd © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Nieuwe parken, wegen en fietspaden. Den Haag krijgt daarvoor 150 miljoen euro van het kabinet, is vrijdag bekend geworden. Met het geld kan onder meer het Prins Bernhardviaduct tussen het Spui en de Rijnstraat worden aangepakt. Ook komen er parken op de Binckhorst en in Laakhavens.
Daarnaast wordt de Pletterijkade tussen het Rijswijkseplein en Spui helemaal opnieuw ingericht, gaat een flink aantal kruispunten op de schop en kunnen Moerwijk Oost en Zuid groener worden gemaakt. Bovendien wordt het gebied rond station Moerwijk aangepakt.
Het geld komt uit een fonds van het kabinet om het mogelijk te maken om voor het jaar 2030 veel nieuwe woningen te bouwen. Den Haag krijgt het geld om 8.000 woningen in de driehoek tussen de stations Hollands Spoor, CS en Laan van Noi te kunnen realiseren. Verder kunnen er zo ruim 3.300 huizen op de Binckhorst en nog eens 6.000 woningen in Zuidwest worden gebouwd.

Blij met steun

Het college van burgemeester en wethouders is blij met de steun van het kabinet. Het wijst erop dat er komende jaren flink wordt gebouwd in de stad. Volgens wethouder Robert van Asten (D66, stedelijke ontwikkeling) draagt het geld eraan bij dat de nieuwe inwoners van Den Haag in een 'groene, gezonde en prettige omgeving' terechtkomen. Zijn collega Anne Mulder (VVD, verkeer) denkt dat die nieuwe Hagenaars ook nog eens 'veilig en vlot van A naar B' kunnen reizen dankzij het geld.
En een derde wethouder, Martijn Balster (PvdA, volkshuisvesting) wijst vooral op het belang voor Den Haag Zuidwest. Dankzij het geld van het Rijk kan het verkeer daar straks beter doorrijden en wordt het er nog eens groener ook. 'Ik ben erg blij met deze impuls.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!