Farmers Defence Force roept boeren op naar Den Haag te komen tijdens landbouwdebat

Zuiderpark stroomt vol
Zuiderpark stroomt vol © Omroep West
DEN HAAG - Boeren gaan volgende week donderdag mogelijk demonstreren in Den Haag. De Tweede Kamer debatteert dan over het klappen van het landbouwakkoord. 'Optoeren naar Den Haag!!', roept Farmers Defence Force boeren op. De protestgroep wil dat het CDA uit het kabinet stapt.
'Veel boeren zijn ontevreden over de manier waarop met hun belangen wordt omgesprongen. We krijgen extra eisen en wensen opgelegd, maar geen enkele zekerheid dat ons verdienmodel daarmee gediend zal zijn. Er is de overheid heel weinig aan gelegen om het vertrouwen te verbeteren, daar zijn veel boeren woest om', zegt Sieta van Keimpema van FDF.
Ze zegt nog niet te weten hoeveel aanhangers willen meedoen aan het protest. Het is ook nog niet bekend hoe het protest eruit gaat zien. Bij eerdere demonstraties gingen boeren met landbouwvoertuigen naar Den Haag. 'We hebben het nu aangekondigd, dan kunnen mensen een vrije dag regelen', aldus Van Keimpema.

Demonstratie nog niet aangemeld

Volgens de gemeente Den Haag is er nog geen demonstratie aangemeld. FDF wil daar tot op het laatst mee wachten, zegt Van Keimpema.
Voorzitter Bart Kemp van Agractie, een andere belangrijke boerengroep, zegt dat zijn organisatie niet bij het protest betrokken is.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!