Meisje (16) zit vast na gewelddadige overval op twee vrouwen (82 en 77) in Bezuidenhout

Overval Laan van Nieuw Oost-Indië
Overval Laan van Nieuw Oost-Indië © Regio15
DEN HAAG - Een 16-jarig meisje aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een woningoverval aan de Laan van Nieuw Oost-Indië. Ze werd vorige week dinsdag aangehouden. Dat maakt de politie maandag bekend. Bij de overval werden in december vorig jaar twee hoogbejaarde bewoonsters bedreigd met een vuurwapen. Een tweede verdachte wordt nog gezocht.
Rond 10.40 uur werd er aangebeld bij de woning van twee zussen (82 en 77) in Bezuidenhout. Omdat een van hen dacht dat er een pakket werd bezocht werd de deur opengedaan. Vervolgens drongen twee verdachten het huis binnen. Daar werden de slachtoffers bedreigd. De politie meldt dat de twee slachtoffers werden vastgebonden met tie wraps.
De overvallers hebben de woning doorzocht en namen ook de sieraden van de vingers en nek van de slachtoffers mee. Daarna gingen ze er vandoor. In Leiden werd later een poging gedaan om te pinnen met de pinpas van een van de slachtoffers.
De aanhouding van het 16-jarige meisje volgt na onderzoek. Daarbij werden ook camerabeelden geanalyseerd. Ze werd aangehouden in een woning in Duivendrecht. Vrijdag werd ze voorgeleid en besloot de rechter-commissaris dat ze twee weken langer vast blijft zitten. Er wordt nog gezocht naar de tweede verdachte.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!