Boeren komen opnieuw naar Den Haag voor protest: 'De trekkers gaan voorop in de strijd'

Boeren met trekker bij een eerder protest
Boeren met trekker bij een eerder protest © Den Haag FM
DEN HAAG - Farmers Defence Force (FDF) wil donderdag opnieuw met tractoren naar Den Haag komen om te demonstreren. 'De trekkers gaan voorop in de strijd', zei FDF-voorman Mark van den Oever maandagavond in Apeldoorn waar de boerenorganisatie vergadert over de aankomende actie. De Tweede Kamer debatteert die dag over het klappen van het landbouwakkoord.
Van den Oever zegt duizenden mensen te verwachten op donderdag. 'De motivatie is hoog', aldus de FDF-voorman. Volgens hem geldt dat niet alleen voor boeren maar ook voor burgers. Hoe de demonstranten met de trekkers in Den Haag willen komen laat FDF aan de deelnemers zelf over. 'Als ze er maar komen.' Van den Oever wilde nog niet prijsgeven waar FDF precies wil demonstreren. Verdere details moeten volgens hem nog besproken worden en moeten deze week duidelijk worden.
De gemeente zegt nog geen kennisgeving te hebben gehad van de demonstratie. 'Zodra we die krijgen gaan we in gesprek over hoe we de actie het beste kunnen faciliteren', laat een gemeentewoordvoerder weten. Dan komt volgens de gemeente ook aan bod of en anders hoeveel tractoren welkom zijn bij het boerenprotest.
Bij het boerenprotest in maart in het Zuiderpark mochten twee tractoren aanwezig zijn. Voor de rest had de gemeente de voertuigen in de stad verboden. Boeren die toch probeerden met de trekker Den Haag in te gaan werden tegengehouden door de politie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!