Spotlight Festival wordt nieuwe opening cultureel seizoen

Amare
Amare © Den Haag FM
DEN HAAG - De opening van het culturele seizoen in Den Haag wordt in een nieuw jasje gestoken. Geen UIT Festival meer met kramen op het Lange Voorhout. In plaats daarvan vindt op 1 en 2 september het Spotlight Festival plaats, waarbij de podiuminstellingen hun deuren openen.
Het UIT Festival was al jaren de seizoensopening van de podiumkunsten. Maar nu is het tijd voor een nieuwe invulling en een nieuwe naam. 'De gemeente en de instellingen waren toe aan vernieuwing', vertelt Romy Fortuin van de organisatie in Bob Staat Op.
Het concept van het Spotlight Festival werd bedacht. 'Waarbij bezoekers naar de instellingen toegetrokken worden. Die openen hun deuren.' Het is de bedoeling dat dat nieuwe mensen aantrekt. 'De podiuminstellingen zijn prachtig om te zien maar er is een doelgroep die een drempel voelen om daarnaartoe te gaan, zoals tijd of geld.'

Gratis toegang

Door ze tijdens het evenement op 1 en 2 september naar binnen te trekken, hopen ze dat de bezoekers de rest van het jaar nog eens terugkomen.
'We programma enorm leuke programmaonderdelen. Er zijn allerlei previewvoorstellingen', zegt Fortuin. 'De locaties laten zien wat ze het hele seizoen gaan doen. Dat kunnen ze het beste op hun eigen locatie.' Alle instellingen zijn tegelijk open en toegang is gratis.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!