Dit zijn de genomineerden voor de Piket Kunstprijzen

Breakdance crew Heavy Hitters
Breakdance crew Heavy Hitters © Juan Carlos Leal Roja/ Haags Hiphop Centrum
DEN HAAG - De genomineerden voor de Piket Kunstprijzen zijn bekendgemaakt. Deze prijs is voor jonge, veelbelovende kunstenaars, op het gebied van schilderkunst, dans en toneel.
De vakjury selecteerde in de categorie schilderkunst Katarina Head, Menno Pasveer en Kamila Sipika. 'Het zijn alle drie 'echte schilders' met veel potentie die in deze tijd waarin het zo vaak alleen maar over 'likes' gaat toch hun eigenheid vinden', aldus de vakjury.
Justin Brown, breakdance crew Heavy Hitters en Sophie Whittome zijn genomineerd in de categorie dans. De jury zegt over hen: 'Het traject naar theater waar de Heavy Hitters mee bezig zijn, is bijzonder. Ze maken zichzelf kwetsbaar. Justin Brown is heel sterk en charismatisch. De verschillende stijlen die hij gebruikt gaan naadloos in elkaar over. Sophie Whittome van NDT 2 is volkomen natuurlijk op het toneel, zelfs in het meest extreme werk.'

Iedereen een geldprijs

Finn Borath & Boris de Klerk, en Ensemble Nieuwe Theaterwerkers (ENT) en David Westera maken kans op de prijs in de toneel-categorie. 'Finn Borath en Boris de Klerk zijn vernieuwend, gewaagd, slim, goed.' Westera wordt geprezen om zijn 'universele stijl'.
En over ENT zegt de jury: 'Ze zetten zich enorm in voor mensen die net afgestudeerd zijn. Ze proberen het competitieve element eruit te halen en juist te delen’.
De Piket Kunstprijzen worden sinds 2014 uitgereikt aan jonge kunstenaars die een binding hebben met Den Haag, omdat zij daar tot ontplooiing zijn gekomen of omdat zij met hun werk een stimulerende bijdrage leveren aan het Haagse culturele klimaat. Frederik Hendrik Piket (1927-2011) was een groot liefhebber van kunst en cultuur.
Per categorie wordt een winnaar gekozen. Zij ontvangen een geldbedrag van 8.000 euro en een award gemaakt door een kunstenaar. De andere genomineerden gaan ook met een prijs naar huis: 2.000 euro en een award.
De uitreiking is op 20 november in het Theater aan het Spui.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!