Goed nieuws voor klimfanaten: de nieuwe boulderhal in Grote Marktstraat is geopend

Raadslid Carolien Verduin (D66) in de nieuwe boulderhal
Raadslid Carolien Verduin (D66) in de nieuwe boulderhal © Judith Tielemans
DEN HAAG - Het nieuwe bouldercentrum Beest Boulders is afgelopen zaterdag geopend in de Grote Markstraat. Met de nieuwste aanwinst midden in het centrum is de vierde boulderhal in onze stad een feit. Voor liefhebbers van de klimsport is er met 300 verschillende variaties aan boulders genoeg te doen.
De boulders worden wekelijks ververst zodat er altijd nieuwe routes zijn om te ontdekken. Volgens D66-raadslid Carolien Verduin is de nieuwe hal een echte aanwinst in de stad. 'Ik vind het heel gaaf, want het is echt een toplocatie hier', vertelt de boulderfanaat.
Ik vind het een stuk minder saai dan aan gewichten heffen
Het leuke aan boulderen is dat je constant puzzels aan het oplossen bent, vindt ze. 'Tegelijkertijd ben je lekker bezig. Ik merk dat je in een korte tijd best wel snel sterk kan worden. Ik vind het een stuk minder saai dan aan gewichten heffen', vertelt Carolien terwijl ze een nieuwe route uitprobeert.
Na maanden van opbouwen is manager Arthur Schippers apetrots dat de boulderhal eindelijk op kan voor publiek. 'We hebben hier maandenlang naar toegewerkt en om dan te zien dat er zoveel mensen zijn komen opdagen is waanzinnig. Ik heb al zoveel blije gezichten gezien.'

Op een speelse manier sporten

Voor wie boulderen nog niet kent, legt hij ook nog even uit wat voor sport het precies is. 'Boulderen is klimmen boven een valmat', vertelt de manager terwijl hij voor een klimmuur staat, die tot vier meter de hoogte in gaan. 'Het is eigenlijk gewoon een superleuke manier om te sporten. Je wordt er mega-fit van, maar dan wel op spelenderwijs door gewoon lekker te klimmen.'
Naast boulderen is er in de hal in het centrum van onze stad ook een uitgebreide trainingsruimte voor klimtrainingen en kan je er yoga doen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!