Schevenings terras landt in Terras Top 100: 'Het is 'genieten van la dolce vita', hier in de haven'

Gastronomia Villani aan de Hellingweg
Gastronomia Villani aan de Hellingweg © Google Maps
DEN HAAG - Gastronomia Villani aan de Hellingweg is het enige Haagse terras dat de Terras Top 100 heeft weten te halen. De Italiaanse horecazaak heeft plek 45 weten te bemachtigen in de ranglijst. 'Het is 'genieten van la dolce vita', hier in de haven van Scheveningen', schrijft men in het rapport over de zaak. 'Zodra je gaat zitten kom je al een beetje in Italiaanse sferen', aldus een van de juryleden.
De beoordeling van het menu is grotendeels lovend: 'De tweegangenlunch smaakte prima. Het voorgerecht, mosselen in een pittige rode saus, was uitstekend op smaak. Het hoofdgerecht van ravioli met kreeft was ook zeer goed. Daar hadden we wel een wijntje bij gelust. Maar dat werd ons helaas niet gevraagd. Een gemiste kans, maar een heel klein smetje op een voortreffelijk bezoek.'
Het is de twaalfde keer dat de lijst van Misset Horeca is samengesteld. Het terras van Pelle's in Deurningen (Overijssel) is uitgeroepen tot winnaar in de lijst van dit jaar. Vorig jaar kende de lijst twee Haagse zaken: Restaurant Harbour Club aan de de Binckhorstlaan eindigde toen op plek 52 en O'Casey's Irish Pub aan het Noordeinde stond in de ranglijst op plek nummer 90.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!