Inspectie onderzoekt handelswijze organisaties rond Jamel L.

© ANP (bewerking Omroep West)
DEN HAAG - De Inspectie Justitie en Veiligheid gaat de handelwijze onderzoeken van justitiële organisaties die betrokken waren bij onder meer de begeleiding en behandeling van Jamel L. Dit maakte de inspectie dinsdag bekend. L. wordt ervan verdacht vorige week dinsdag een supermarktmedewerkster te hebben doodgestoken in de vestiging in het centrum.
De 36-jarige medewerkster Antoneta Gjokja werd in de vroege ochtend van 20 juni vlak na het openen van de supermarkt aan de Turfmarkt neergestoken. Ze overleed ter plekke. De 56-jarige Jamel L. werd buiten de winkel gearresteerd.
L. heeft een lang crimineel verleden in Nederland, Engeland en Curaçao. In 2018 kreeg hij in Curaçao tbs opgelegd, maar Nederland weigerde om die maatregel over te nemen. Later heeft hij de gemeente om hulp gevraagd. Daarbij was verdachte Jamel L. agressief en intimiderend. De gemeente heeft dit in een intern systeem geregistreerd en het ook doorgegeven aan de politie.

Tbs-maatregel

Eerder sprak minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) al over een onderzoek hoe er in het verleden (strafrechtelijk) is omgegaan met de verdachte. Hij heeft informatie over de tenuitvoerlegging van de tbs-maatregel opgevraagd bij de Curaçaose overheid.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!