Breakdancer India Sardjoe pakt goud bij Europese Spelen en verzilvert ticket Olympische Spelen

© Den Haag FM
DEN HAAG - Breakdancer India Sardjoe heeft bij de Europese Spelen in de Poolse stad Nowy Sacz goud veroverd. De 17-jarige 'b-girl' uit Den Haag, vorig jaar al Europees en wereldkampioene, was in de finale met 3-0 te sterk voor Ana Ponomarenko uit Oekraïne en is daarmee verzekerd van een startbewijs voor de sport op de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar.
'Ik ben heel erg blij. Het waren zware dagen vandaag en gisteren, omdat het zo'n lang programma was', zei Sardjoe vanuit Nowy Sacz op ruim anderhalf uur rijden van Krakau. 'Maar ik ben heel blij dat ik het gehaald heb. De stress is allemaal weg nu. Ik heb een direct ticket voor de Olympische Spelen, ik kan het bijna niet geloven. Ik kan nu gaan focussen op Parijs 2024.'
Breakdance staat in 2024 voor het eerst op het programma van de Olympische Spelen. Tijdens de Spelen strijden 32 breakers (zestien mannen en zestien vrouwen) om eremetaal. Het olympisch breaktoernooi vindt plaats op 9 en 10 augustus 2024 op het Place de la Concorde in de Franse hoofdstad.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!