Uittips Den Haag: Keti Koti, Zeeheldenfestival, Dag van de Roos en Urban Trail

© Het Haagse Groen
DEN HAAG - Bijna weekend! Er zijn de komende dagen veel activiteiten rondom Keti Koti in Den Haag. Ook kun je een uitdagend parcours hardlopen langs en dóór gebouwen in de stad. Dat en meer lees je in de uittips van deze week.

Keti Koti in Den Haag

De afschaffing van slavernij in voormalige Nederlandse koloniën, Suriname en de Nederlandse Antillen wordt op zaterdag 1 juli gevierd en herdacht. Het is nu 150 jaar geleden.
Er vinden allerlei activiteiten plaats in de stad, georganiseerd door diverse organisaties. Van stadwandelingen tot theatervoorstellingen, en van lezingen tot een herdenkingsavond. Donderdagmiddag is er een kranslegging bij het Mauritshuis.
Het hele programma voor de komende dagen vind je hier.

Zeeheldenfestival

Het Zeeheldenfestival is weer losgebarsten! Het is woensdag begonnen en duurt nog tot en met zondag. Het Prins Hendrikplein in het Zeeheldenkwartier is dagenlang het toneel voor muziek, theater en vooral gezelligheid.
Het hele festivalprogramma is te vinden op www.zeeheldenfestival.nl

ITF World Tennis Tour

Volgende week vindt in sportcentrum De Rhijenhof de vijfde editie van ITF The Hague plaats. Het internationale tennistoernooi start dit weekend al met de eerste kwalificatierondes. Toegang is gratis.
Natalia Szabanin won vorig jaar
Natalia Szabanin won vorig jaar © ITF World Tennis The Hague

Dag van de Roos in Westbroekpark

Romantiek in het Westbroekpark tijdens de Dag van de Roos komende zondag! Tussen 10.00 en 16.00 uur worden allerlei activiteiten rondom de rozen georganiseerd. In het Westbroekpark staan wel 350 soorten rozen.
Er zijn schilder- en tekenworkshops, muzikale optredens, dichters en wandelingen. En je kunt natuurlijk ook bloemen kopen: rozen en fuchsia's bijvoorbeeld.

KLM Urban Trail

Hardlopen door de stad, maar dan net wat anders. Zondag 2 juli is de KLM Urban Trail. Het parcours leidt langs en door gebouwen en monumenten in de stad. Zoals Amare, de Foodhallen, Beeld en Geluid en de Kloosterkerk.
Er zijn twee opties: een route van 5 tot 6 kilometer en een langere van 10 tot 12 kilometer. De eerste lopers starten om 9.30 uur. Inschrijven kan nog. Voor 27,50 euro koop je hier een startbewijs.

Human Rights Film Festival

Speelfilms en documentaires over vrouwenrechten staan centraal tijdens het Human Rights Festival op vrijdag 30 juni, in Pathé Buitenhof. Ook zijn er paneldiscussies, waarmee organisator Global Hum Rights Defence aandacht wil vestigen op de huidige crisissituaties die vrouwen over de hele wereld treffen.
Het festival start om 14.00 uur. Tickets kosten 7 euro en zijn nog verkrijgbaar.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!