Verbaasde sporters voor dichte deur na steekpartij Grote Marktstraat: 'Wie neemt er een mes mee?'

Steekpartij in sportschool Grote Marktstraat
Steekpartij in sportschool Grote Marktstraat © Regio 15
DEN HAAG - De steekpartij in een sportschool in het centrum maakt veel reacties los. In de Basic Fit aan de Grote Marktstraat werd een 30-jarige man dinsdagavond neergestoken. Volgens de politie zou er een ruzie aan vooraf zijn gegaan. 'Ik ben geschrokken van het feit dat er blijkbaar iemand met een mes de sportschool in gaat', zegt een sporter die voor een dichte deur stond. De sportschool heeft de deuren woensdag namelijk gesloten.
Op de stoep voor de Basic Fit aan de Grote Marktstraat staan meerdere sporters die naar binnen wilden. 'Door omstandigheden zijn wij helaas genoodzaakt om tijdelijk de sportschool gesloten te houden', staat er op een uitgeprint A4'tje dat op het raam is geplakt.
Een man die uit het pand komt, zegt dat er binnen nog bloedsporen liggen en dat er nog wordt schoongemaakt. Een van de sporters geeft aan een andere vestiging van Basic Fit op te zoeken voor zijn work-out, 'maar niet met een lekker gevoel'.
De Basic Fit op de Grote Marktstraat blijft vandaag gesloten
De Basic Fit op de Grote Marktstraat blijft vandaag gesloten © Omroep West
Het steekincident maakt veel los. Op zo'n 500 meter afstand werd vorige week nog een medewerker van Albert Heijn vlak na openingstijd doodgestoken. 'Vorige week nog een steekincident op de Turfmarkt en nu hier een paar meter verder. Dit is echt niet oké', zegt een man met zijn sporttas in zijn handen. Iemand anders noemt het 'bizar' dat zoiets zomaar twee keer achter elkaar kan gebeuren.

'Wanneer dag geen steekpartij?'

'Hoe kunnen mensen met een mes hier zomaar binnen komen', vraagt een gefrustreerde man zich hard op af. 'Het is ongelofelijk dat dat kan op een plek waar mensen samenkomen om te sporten.' Er moet detectieapparatuur worden geplaatst bij de ingang, vindt hij.
Ook op social media uiten mensen hun verontwaardiging en zorgen. 'Ze kunnen beter melden wanneer er een dag géén steekpartij is geweest, dat zou pas echt nieuws zijn', schrijft iemand. Een ander zegt: 'Het wordt een dagelijkse bezigheid. Tijd voor extra controles op wapenbezit.' Velen zijn het erover eens: de straffen moeten omhoog. Een stellige Facebookgebruiker schrijft: 'Flink straffen, dan pas houdt het op. '

Verdachte opgepakt

De verdachte ging er na het steekincident vandoor, maar werd dinsdagavond niet veel later op straat aangehouden door de politie, die de zaak nog onderzoekt. Het gaat om een 23-jarige man uit Den Haag. De sportschool aan de Grote Marktstraat blijft vandaag gesloten en is nog niet bereikbaar voor commentaar.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!