Boerenprotest start donderdag om 12.00 uur, plek nog niet bekend

Boeren met trekker bij een eerder protest
Boeren met trekker bij een eerder protest © Den Haag FM
DEN HAAG - De demonstratie van boerenorganisatie Farmers Defence Force (FDF) in Den Haag is donderdag vanaf 12.00 uur, staat in het programma dat de organisatie woensdagmiddag bekend heeft gemaakt. Daaruit blijkt ook dat er nog geen precieze plek is voor het protest. De Tweede Kamer debatteert donderdag over het geklapte landbouwakkoord.
De organisatie zegt de locatie van het protest woensdagavond pas te delen. Volgens een woordvoerder van FDF is dat omdat 'de afgelopen keren allerlei wegblokkades werden opgeworpen terwijl dat nergens voor nodig is'. FDF-voorman Mark van den Oever zei eerder duizenden mensen bij het protest te verwachten. Hij riep hen op met trekkers naar Den Haag te komen.
Van den Oever neemt als eerste spreker om 13.00 uur het woord. Ook Kamerleden zoals Caroline van der Plas van BoerBurgerBeweging en Wybren van Haga van BVNL staan op het programma. Daarnaast kunnen demonstranten vanaf 'het terrein' het debat in de Tweede Kamer live volgen. De demonstratie eindigt om 17.00 uur, staat in het programma.

Agractie niet aanwezig

Agractie laat desgevraagd weten niet aanwezig te zijn bij het protest. De belangenorganisatie van boeren ziet naar eigen zeggen geen acute aanleiding om in actie te komen. Ook zijn er geen signalen vanuit de achterban van Agractie dat er animo is voor het protest, aldus voorman Bart Kemp.
Agractie voert gesprekken met bewindslieden over 'hoe we uit deze impasse kunnen komen', zegt Kemp over het geklapte landbouwakkoord.

Rijkswaterstaat wacht af

Rijkswaterstaat kon woensdagmiddag niets zeggen over maatregelen of gevolgen van de aangekondigde actie. Zo is nog niet bekend of er daadwerkelijk boeren met trekkers naar Den Haag gaan en via welke wegen zij eventueel gaan rijden. 'Wij wachten af wat er gaat gebeuren', aldus een woordvoerder.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!