Jongetje (3) overleden na operatie in HagaZiekenhuis, OM doet onderzoek

Het HagaZiekenhuis in Den Haag
Het HagaZiekenhuis in Den Haag © John van der Tol
DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie onderzoekt de dood van een 3-jarig jongetje in het HagaZiekenhuis. Het kind overleed als gevolg van zuurstoftekort, ontstaan bij een operatie, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Den Haag na berichtgeving van De Telegraaf.
De operatie vond plaats op 30 maart in het Juliana Kinderziekenhuis, een onderdeel van het HagaZiekenhuis in Den Haag, aldus De Telegraaf. Het OM wil met het onderzoek achterhalen hoe het zuurstoftekort kon ontstaan. Ook het ziekenhuis doet onderzoek naar het incident.
Het ziekenhuis laat in een reactie weten weten geen verdere informatie te kunnen verstrekken. 'Onder leiding van het Openbaar Ministerie wordt hiernaar stafrechtelijk onderzoek gedaan. In het belang van dit onderzoek en de privacy van de betrokkenen, kan het HagaZiekenhuis hierover geen verdere mededelingen doen.'

Overgebracht naar ander ziekenhuis

De jongen werd geopereerd op 30 maart. Toen hij zuurstoftekort kreeg, is hij 'voor specifiek levensreddend handelen' overgebracht naar een ander ziekenhuis, vertelt het OM. Dat heeft niet meer geholpen. Het kind overleed op 2 april.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!