Darije Kalezic nieuwe hoofdtrainer ADO Den Haag

Darije Kalezic
Darije Kalezic © Laurens Lindhout/ Soccrates
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft een nieuwe hoofdtrainer: Darije Kalezic. De 53-jarige Kalezic vertrok een paar weken geleden bij Jong FC Utrecht. Hij tekent voor twee jaar in Den Haag en wordt daarmee de opvolger van Dick Advocaat.
De in Zwitserland geboren Kalezic was als voetballer in twee verschillende periodes actief voor FK Velež uit Bosnië-Herzegovina en in Nederland voor FC Den Bosch, RKC Waalwijk, AGOVV Apeldoorn en De Graafschap. Hij stopte in 2006 als profvoetballer.
Ook als trainer heeft hij een rijk verleden binnen het Nederlandse profvoetbal. Zijn belangrijkste wapenfeit was het kampioenschap van de eerste divisie met De Graafschap in het seizoen 2009/10, waardoor 'de Superboeren' promoveerden naar de eredivisie. Eerder was Kalezic trainer van onder meer MVV Maastricht, Roda JC en Jong PSV.
Pim Markering, ADO-commentator Den Haag FM: ‘Darije Kalezic is een ervaren trainer. En dat is precies waar ADO naar op zoek was. Dat is ook goed voor het team, zeker na vorig seizoen waarin aanvankelijk de onervaren Dirk Kuijt als trainer voor het team stond. Kalezic heeft het bijvoorbeeld heel goed gedaan bij De Graafschap. Met die ploeg werd hij kampioen van de Eerste Divisie. Het seizoen daarna wisten ze zich te handhaven. Dat is echt een prestatie. En zoiets heeft ADO dus nodig. Ik ben wel erg benieuwd naar hoe ADO de selectie gaat vormgeven. Er zijn nu veel te weinig spelers. Maar ook daar heb ik wel vertrouwen in, omdat Joris Matthijsen al een tijdje bezig is met het zoeken van goede spelers. Nu Kalazic is aangesteld, kunnen ze echt een team gaan samenstellen.’
Technisch directeur Joris Mathijsen reageert in een verklaring blij dat de functie is vervuld. 'Darije is al meer dan veertien jaar actief als oefenmeester in het betaald voetbal, waarvan de afgelopen jaren in de Keuken Kampioen Divisie, dus brengt hij dus de nodige ervaring met zich mee.' Volgens Matthijsen kan Kalezic ook goed werken met jonge talenten. 'We zijn ervan overtuigd dat Darije daarom de geschikte man is voor deze klus.'
De club is nog bezig met de rest van de technische staf en verwacht daarover binnenkort meer bekend te maken.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!