Flitspalen Benoordenhoutseweg gaan maandag aan

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Unsplash/Loubna Aggoun
DEN HAAG - Als je te hard, of door rood, rijdt op de Benoordenhoutseweg bij de Laan van Clingendael, krijg je vanaf maandag 3 juli een boete. Op de oversteekplaats gaan dan twee flitspalen aan. De flitsers moeten de verkeersveiligheid op de weg verbeteren.
De voetgangersoversteek wordt veel gebruikt als onderdeel van de wandelroute tussen het Haagse Bos en Landgoed Clingendael. Ook gebruiken veel scholieren de oversteek.
De flitspalen zijn geplaatst op verzoek van de politie en de gemeente Den Haag. Op de Benoordenhoutseweg wordt vaak te hard en door rood gereden. Ook gebeuren er vaak ongevallen.

Na drie jaar beoordeling

De flitspalen controleren de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur, en het negeren van rood licht. Ze staan er al een tijdje, de afgelopen tijd zijn ze getest. Vanaf 3 juli gaan ze officieel aan en krijgen overtreders een boete thuis.
Over ongeveer drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie op de Benoordenhoutseweg is verbeterd. Dan wordt besloten of het nodig is de flitspalen te laten staan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!