Jongetje (9) bedreigt 6-jarig kind met mes

© Politie
© Politie
DEN HAAG - Een 9-jarige jongen heeft woensdag een kind van 6 jaar bedreigd met een mes. Dat meldt de politie van het bureau Beresteinlaan in Den Haag. Het jonge kindje bleef ongedeerd.
Na de melding dat in een speeltuin in het gebied van het bureau een jongen met een mes liep, gingen agenten direct op onderzoek uit. Ze troffen het kind inderdaad aan. Het mes werd in beslag genomen. De 9-jarige jongen is 'goed toegesproken door zijn moeder en de politie', meldt de politie zelf.
Het jongetje wordt niet vervolgd, omdat dat niet mogelijk is bij kinderen onder de 12 jaar. De politie heeft het incident wel geregistreerd en houdt de jongen nu beter in de gaten. 'Hij heeft alvast onze aandacht. Niet iets waar je trots op hoeft te zijn op die leeftijd.' Daarnaast is hulpverlening ingeschakeld.
De politie roep ook ouders op om hun kinderen goed in de gaten te houden. 'Let op uw kinderen. Bekijk hun tassen en zakken voordat ze buiten gaan spelen en maak dit onderwerp bespreekbaar voordat er ongelukken gebeuren.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!