Definitieve speelschema ADO Den Haag bekend: 27 wedstrijden op vrijdagavonden

© ADO Den Haag
DEN HAAG - Het definitieve speelschema van de Keuken Kampioen Divisie is vandaag door de KNVB bekendgemaakt. ADO Den Haag begint met een uitwedstrijd in Doetinchem en eindigt het seizoen in eigen huis.
ADO Den Haag speelt ook komend seizoen weer op het tweede niveau in Nederland. Na de degradatie in 2021 en de gemiste promotie in de nacompetitie vorig jaar, gaat ADO komend seizoen onder leiding van de nieuwe trainer Darije Kalezic wederom proberen terug te keren naar het hoogste niveau. Afgelopen seizoen eindigde de Haagse ploeg teleurstellend twaalfde en speelde het team geen enkele rol van betekenis.
Op vrijdag 11 augustus begint het nieuwe seizoen voor ADO met een uitwedstrijd tegen De Graafschap. Op De Vijverberg in Doetinchem wordt om 20.00 uur afgetrapt. De eerste thuiswedstrijd volgt een week later tegen Roda JC.

Voorbereiding

Aanstaande maandag, 3 juli, begint ADO met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In de komende weken speelt het oefenwedstrijden tegen het Wateringse VELO, H.V.V. Laakkwartier, het Belgische Dender en SK Beveren en tot slot in eigen huis tegen eredivisionist Sparta.
Ook op het trainingskamp in Wageningen van 24 tot 29 juli wordt nog een oefenwedstrijd gespeeld. De tegenstander is door de club nog niet bekendgemaakt. Op 5 augustus, zes dagen voor de competitiestart, is de traditionele open dag van de club.
In de derde speelronde volgt een uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. De laatste wedstrijd in de reguliere competitie staat gepland op vrijdag 10 mei. In het eigen Bingoal Stadion ontvangt de Haagse formatie dan Jong PSV. Van de laatste vijf thuiswedstrijden speelt ADO er drie thuis.
Definitieve speelschema ADO Den Haag seizoen 2023/2024
Definitieve speelschema ADO Den Haag seizoen 2023/2024

Speeldagen

ADO Den Haag komt in eigen huis komend seizoen dertien keer op vrijdag, één keer op zaterdag, drie maal op zondag en één keer op maandag in actie. De uitwedstrijden staan veertien keer gepland op vrijdag en vijf keer op een maandagavond.
Ook komend seizoen zijn alle wedstrijden van ADO Den Haag weer live te volgen op Den Haag FM. Verslaggevers Pim Markering en Jim van der Deijl zullen bij alle wedstrijden aanwezig zijn voor het commentaar. Te beluisteren op 92.0 FM en ook online.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!