Column Marcel Verreck: 'Het echte Spotlight Festival is in het IJspaleis'

Marcel Verreck
Marcel Verreck
DEN HAAG - Marcel Verreck spreekt in zijn wekelijkse column in het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM zijn stadsgenoten toe.
'Over Circus de Mos en de capriolen van de gemeenteraad dadelijk meer, of laat ik zeggen: later more, want ik er eerst aandacht for something completely different. Alhoewel, deze week liet zien dat politiek en theater stilaan één gebied zijn geworden. Together again', zo begint Marcel Verreck aan zijn wekelijkse column.
'Ik wil het hebben over het UIT-festival, u weet wel, de traditionele opening van het theaterseizoen, vaak op het Voorhout, met kraampjes, podia en gedruis en ook gratis voorstellingen in aanpalende theaters. Dat is helemaal uit de tijd, heb ik begrepen, het Uit Festival is OUT. Met een d en vooral met een t. En daarmee ook het gebruik van de Nederlandse Taal, zoals bekend een machtig wapen tegen polarisatie en voor verbinding. Maar goed. Het nieuwe UIT-festival heet het Spotlight Festival en het is bedoeld om mensen die niet zo vaak in het theater komen daar ook eens heen te lokken.'
Bekijk hier de volledige column.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!