Groot onderzoek naar zomerse verkeersoverlast Scheveningen moet drukte voorkomen

File naar Scheveningen
File naar Scheveningen © Den Haag FM
DEN HAAG - De gemeente laat de verkeersdrukte op Scheveningen op warme dagen onderzoeken. Door het reisgedrag van strandbezoekers te bekijken hoopt de gemeente specifieke maatregelen te kunnen nemen om de bereikbaarheid van Scheveningen in de zomer te verbeteren.
Lange files, zoeken naar een parkeerplek en toeristen die door de woonwijken rijden. Al jaren is het in de zomermaanden op warme dagen ontzettend druk op Scheveningen. De gemeente heeft via een actieplan al geprobeerd iets aan de overlast te doen. Toch wordt er nu een poging gewaagd om het nog beter te doen. Adviesbureau Goudappel gaat samen met veldwerkbureau NDC onderzoek doen naar het reisgedrag van strandgangers.
Om inzicht te krijgen in de drukte wordt allerlei data bekeken, zoals die van auto's, mobiele data, HTM, parkeergegevens en het gebruik van deelscooters en -fietsen. Ook wordt er onderzoek gedaan onder bezoekers.

Concrete maatregelen

'Wanneer duidelijk is wie er naar de kust reist en op welke manier, worden er profielen opgesteld van verschillende type bezoekers. Vervolgens worden per doelgroep concrete maatregelen voorgesteld', aldus de onderzoekers. Je kan dan denken aan andere spreiding, sturen op alternatieve vervoersmiddelen en andere parkeeroplossingen zoals Park+Beach en de Strandexpress.
Volgend jaar zomer worden deze maatregelen getoetst in de praktijk.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!