Haagse schoonmakers steeds vaker op pad met elektrische wagens

© Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Het schoonmaken van de buitenruimte gebeurt in onze stad steeds vaker met hulp van elektrische voertuigen. In de afgelopen maand kwamen er zeventien bij: de Haagse Straat Organisatie kreeg er elf elektrische bussen en zes grote elektrische veegmachines bij. Den Haag heeft nu de grootste vloot aan elektrische voertuigen in het land.
Met de elektrische voertuigen wordt invulling gegeven aan afspraken uit het convenant 'Duurzame voertuigen en brandstoffen in de reinigingsbranche'. Daarin staat dat de wagens die gebruikt worden om afval op te halen en die worden gebruikt om de publieke ruimte schoon te maken uiterlijk in 2030 emissievrij zijn.
'Dit past bij het streven van Den Haag om koploper te zijn op het gebied van duurzaamheid', stelt wethouder Arjen Kapteijns (GroenLinks). 'We hebben hiermee een grote stap gezet in de verduurzaming van ons wagenpark. Zo houden we de straat schoon, de lucht gezond en de wereld leefbaar.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!