Meer beenruimte en je telefoon opladen: nieuwe intercity rijdt nu ook tussen Den Haag en Eindhoven

© NS
DEN HAAG - De nieuwe intercity (ICNG) rijdt vanaf maandag ook op het traject tussen Den Haag en Eindhoven. De trein stopt op Hollands Spoor, Delft, Rotterdam Centraal, Breda en Tilburg. Tussen Rotterdam en Breda rijdt de trein over de Hogesnelheidslijn.
De trein bestaat in eerste instantie uit tien rijtuigen met in totaal 552 zitplaatsen. Na de zomer worden het dertien rijtuigen, goed voor 717 zitplaatsen. In de tweede klasse zitten stopcontacten en USB-poorten. Ook heeft de nieuwe intercity extra bagageruimte, meer beenruimte en grote deuren met gelijkvloerse instap.
Het is het tweede traject in Nederland waarop de nieuwe trein wordt getest. De trein rijdt ook al tussen Amsterdam en Rotterdam.' Een nieuwe trein is niet gelijk perfect, daarom testen we uitvoerig en brengt de fabrikant verbeteringen aan. Inmiddels hebben de eerste twee treinen meer dan 100.000 kilometer afgelegd. Den Haag - Eindhoven is het tweede traject waar ICNG testritten rijdt, zo doen we zo vroeg mogelijk ervaring op', zegt Maarten Bakker van de NS.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!