Sportschool Grote Marktstraat voorlopig nog dicht na steekpartij

Steekpartij Grote Marktstraat
Steekpartij Grote Marktstraat © Regio 15
DEN HAAG - Het filiaal van sportschoolketen Basic-Fit waar vorige week een steekpartij plaatsvond, blijft voorlopig nog gesloten. Dat laat de gemeente maandagmiddag desgevraagd weten. Op dinsdag 27 juli vond er een steekpartij plaats in de sportschool aan de Grote Marktstraat. Daarbij raakte een 30-jarige man gewond. Niet veel later kon een 23-jarige verdachte worden aangehouden.
De woordvoerder van burgemeester Van Zanen laat weten dat de ondernemer van het filiaal in overleg met de gemeente heeft besloten om de sportschool twee weken gesloten te houden voor bezoekers. Inmiddels is er bijna een week verstreken. 'Dit na aanvang van het ernstige geweldsincident tussen bezoekers in de sportschool.'
De gemeente is nog in afwachting van het politieonderzoek. 'Zodra hier meer over bekend is, zal de ondernemer worden geïnformeerd.' Dan kan de ondernemer besluiten of het filiaal weer geopend wordt.

'Ik ben geschrokken'

De steekpartij in een sportschool in het Haagse centrum maakte veel reacties los. In de Basic-Fit aan de Grote Marktstraat werd een 30-jarige man dinsdagavond neergestoken. Dat gebeurde rond 22.15 uur. Volgens de politie zou er een ruzie aan vooraf zijn gegaan. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte, een 23-jarige man uit Den Haag, ging er snel vandoor maar kon niet veel later aangehouden worden.
'Ik ben geschrokken van het feit dat er blijkbaar iemand met een mes de sportschool in gaat', zegt een sporter die vorige week woensdag voor een dichte deur stond. Op de stoep voor de Basic-Fit stonden meerdere sporters die naar binnen wilden. 'Door omstandigheden zijn wij helaas genoodzaakt om tijdelijk de sportschool gesloten te houden', hangt er op een uitgeprint A4'tje dat op het raam is geplakt. Een man die woensdag uit het pand kwam, zei destijds dat er binnen nog bloedsporen liggen en dat er nog werd schoongemaakt.

Albert Heijn was na twee dagen weer open

De Basic-Fit waar de steekpartij plaatsvond, bevindt zich een paar honderd meter van de Albert Heijn waar op 20 juli de 36-jarige Antoneta Gjokja werd doodgestoken. Zij was aan het werk in het filiaal aan de Turfmarkt toen zij aangevallen werd. De Albert Heijn was na twee dagen weer open voor klanten.
Of een gebouw opent of sluit is afhankelijk van de ondernemer van het pand. 'In beide gevallen is dit de keuze van de ondernemer', laat de woordvoerder van burgemeester Van Zanen weten. Of de sportschool na de verstreken twee weken opent is dus afhankelijk van de ondernemer van het filiaal van Basic-Fit.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!