Geen cel voor tieners die overval plegen op ICI Paris aan de Fred

Overval op ICI Paris aan de Fred
Overval op ICI Paris aan de Fred © Regio15
DEN HAAG - De twee tieners die in december vorig jaar een overval pleegden op parfumerie ICI Paris aan de Frederik Hendriklaan, hoeven niet meer de cel in. Wel moet het duo de buit van 45.000 euro terugbetalen. Bedreigd personeel krijgt duizenden euro's aan schadevergoeding van de 16-jarigen.
Parfumerie ICI Paris XL aan de Frederik Hendriklaan is op 21 december vorig jaar het toneel van een gewelddadige overval. De jongens hebben helmen op en bedreigen de aanwezige medewerkers met een nepvuurwapen.
Als de kluis open staat, nemen de tieners een buit van 45.000 euro mee. Daarmee gaat het tweetal uitgebreid shoppen in Amsterdam. 'Ze gaven een absurd bedrag uit aan peperdure kleding en schoenen', aldus het Openbaar Ministerie (OM) twee weken geleden. De 16-jarigen vallen door de mand als er DNA wordt gevonden in een verloren helm, die op straat blijft liggen.

Terug naar school

Het OM eist twee weken geleden veertien maanden jeugddetentie, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De rechter komt maandag tot twaalf maanden celstraf, deze periode hebben zij al in de cel doorgebracht.
'Jullie moeten wel terug naar school', zegt de rechter maandag. Een van de pubers krijgt ook een enkelband om, verder geldt voor hem een avondklok. De gehele buit van 45.000 euro moet terug naar de parfumerieketen én het bedreigde personeel krijgt duizenden euro's aan smartengeld van het duo.

Werkstraf voor derde verdachte

Een derde verdachte, die op de avond van de overval achter het stuur van een vluchtauto zit, hoeft ook niet meer terug de gevangenis in. Zijn opgelegde jeugddetentie heeft de man al doorgebracht in voorarrest. Wel is hij veroordeeld tot 120 uur werkstraf.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!