HTM past dienstregeling aan in de zomer: minder ov naar scholen en meer naar het strand

Tram voor station Den Haag HS
Tram voor station Den Haag HS © The Hague and Partners
DEN HAAG - Trams en bussen van HTM gaan vanaf zaterdag 8 juli weer rijden volgens de zomerdienstregeling. In sommige gevallen rijden er minder bussen en trams omdat er minder gebruik wordt gemaakt van het openbaar vervoer als de scholen dicht zijn. Op routes naar het strand wordt juist meer gereden. Naast tram 9 rijdt ook 9S vanaf station Hollands Spoor, via Den Haag Centraal naar het Kurhaus en Zwarte Pad.
Daarnaast gebruikt de HTM de zomerperiode ook voor onderhoud. Het werk aan de sporen van tramlijn 17 is klaar. Deze tram rijdt inmiddels weer de gebruikelijke route, onder meer door de Zoutmanstraat, Vondelstraat en Torenstraat. Maar deze zomer wordt wel gewerkt aan de sporen van andere lijnen.
Van 8 juli tot en met 3 augustus gaat de HTM aan de slag op het traject tram 3 tussen het De Savornin Lohmanplein en de Waldeck Pyrmontkade en op de Lijnbaan/ Prinsegracht. De werkzaamheden hebben ook gevolgen voor trams 2, 3, 4 en 12.
Lijn 3 wordt gesplitst. Tussen Loosduinen en het centrum van Den Haag (halte Grote Kerk-Centrum) rijdt bus 33. Tram 3 rijdt vanaf Den Haag Centrum (halte Gravenstraat) naar Zoetermeer Centrum. Tram 2 rijdt naar het eindpunt van tram 6 Dillenburgsingel. Door de inzet van de rood-beige trams is deze lijn tijdelijk niet toegankelijk voor mensen die gebruik maken van een rollator of rolstoel. Ook tram 4 wordt omgeleid en tram 12 rijdt niet

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!