Afgebroken takken en omgewaaide bomen in Den Haag door storm Poly

Op het Rijswijkseplein trotseert een wandelaar de storm
Op het Rijswijkseplein trotseert een wandelaar de storm © Den Haag FM
DEN HAAG - Voor de provincie Zuid-Holland heeft het KNMI voor woensdag code oranje afgegeven vanwege storm Poly. Het weerinstituut waarschuwt daarmee voor zware windstoten tot 120 kilometer per uur. In Den Haag zijn al verschillende takken van bomen afgebroken door de storm. Ook het openbaar vervoer heeft last van de storm.
Het KNMI waarschuwt dat er 'aanzienlijke schade en zeer gevaarlijke situaties' kunnen ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen.
Op de Mozartlaan in Loosduinen brak vanochtend een grote tak van een boom af. Dat gebeurde ook aan de Langestede, deze wordt door de brandweer in stukken gehakt en van de weg gehaald.
In de Zegveldstraat in Leyenburg werd een deelscooter verpletterd
In de Zegveldstraat in Leyenburg werd een deelscooter verpletterd © Regio 15
In de Zegveldstraat in Leyenburg werd een deelscooter verpletterd door een afgebroken deel van een boom. Later in de ochtend landde een afgebroken tak op een tram, daar raakte niemand bij gewond.
De omgewaaide bomen en afgewaaide takken zorgen ervoor dat vervoerder HTM met enige regelmaat de dienstregeling voor tramlijnen moet aanpassen. Eerder vanochtend reden tram 1, 3, 6, 12 en 17 deels een andere route. Ze adviseert dan ook de reisplanner goed in de gaten te houden.
Boom landt op rijdende auto in Fahrenheitstraat
Boom landt op rijdende auto in Fahrenheitstraat © Regio 15
Op de Groen van Prinstererlaan in Waldeck zijn door de storm twee bomen omgewaaid en op de weg beland. De bomen worden in stukken gezaagd om de weg weer vrij te maken. In de Fahrenheitstraat is een omgewaaide boom op een rijdende cabrio terechtgekomen. Regio 15 meldt dat er niemand gewond is geraakt.
De storm zorgt er op Scheveningen voor dat prullenbakken en terrasstoelen wegvliegen, ziet een verslaggever van Den Haag FM. Iets verder de wijk in is een complete dakgoot naar beneden gekomen, ziet Scheveninger Roos Padmos.
Op de Jeu de Boulesbaan naast Zwembad de Blinkerd op Scheveningen is een boom omgewaaid, ziet verslaggever Pim Markering. 'De boom hangt nu over een voetpad, dat niet meer begaanbaar is.'
Op het Rijswijkseplein in Laak trotseren enkele voetgangers de windstoten. Al weerhoudt het fietsers niet om, met de wind mee, op te stappen en door te rijden.
Donkere luchten op Scheveningen
Donkere luchten op Scheveningen © Den Haag FM
De circustent van de show waarmee illusionist Hans Klok de komende weken in Kijkduin staat, is vanmorgen bijna bezweken onder de storm. Dat meldt Omroep West. De grote tent is voorzien van extra ballast om te voorkomen dat het zeil wegwaait. Een van de kleinere tentjes voor horeca die bij de grote tent staan opgesteld, is wel kapot gewaaid.
De schade is beperkt gebleven, waardoor de show zaterdag zoals gepland in première kan gaan.
De tent bezweek bijna onder de storm
De tent bezweek bijna onder de storm © Omroep West
In Noord-Holland, Friesland, Flevoland en het IJsselmeergebied geldt vanochtend code rood vanwege de storm. Mede daarom is door Schiphol besloten om een deel van het vliegverkeer stil te leggen. Tevens werd door Rijkswaterstaat geadviseerd om niet de weg op te gaan in die drie provincies.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!