Strengere controle voor verhuurders in Transvaal en Laak

© Den Haag FM
DEN HAAG - De Haagse Pandbrigade komt met een meldpunt, website, brede campagne en extra mankracht om verhuurders van panden strenger te controleren. Per 1 juli van dit jaar is een nieuwe wet van kracht geworden die stevige eisen stelt aan eigenaren van woningen. Dit heeft tot gevolg dat eigenaren van woningen in vier buurten in Transvaal en Laak vanaf 1 september verplicht zijn om een vergunning aan te vragen om woonruimte te mogen verhuren.
De nieuwe Wet Goed Verhuurderschap kan ervoor zorgen dat verhuurders die een te hoge huurprijs rekenen een boete kunnen krijgen. Ook moeten ze een onderhoudsplan hebben én uitvoeren. Daarnaast komt er een verhuurvergunning verhuurders in vier buurten in Transvaal en Laak. Daarmee kan de gemeente verhuurders dwingen zich aan het woningwaarderingsstelsel te houden voor zelfstandige woonruimte onder de liberalisatiegrens, zo'n 808 euro.
'Goed verhuurderschap moet de norm zijn en daar zetten we met het team van de Haage Pandbrigade op in', stelt wethouder Martijn Balster (PvdA). 'Ik heb veel vertrouwen in de gedreven mensen van de pandbrigade en ik ben trots op hun wil de stad hiermee leefbaarder te maken. Nu kunnen we misstanden heel gericht aanpakken. Dat is keihard nodig.'
Bewoners worden er door de gemeente in meerdere talen gewezen op de nieuwe maatregelen en de mogelijkheden die er zijn om misstanden te melden. Dat gebeurt met posters, flyers, displays en op sociale media.
© Gemeente Den Haag

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!