Uittips Den Haag: Theaterfestival De Parade, buurtcamping Zuiderpark en Hans Klok in Kijkduin

Parade in Den Haag
Parade in Den Haag © De Parade / Erik van t Hof
DEN HAAG - Het weekend staat voor de deur en daarmee ook de start van de zomervakantie in onze regio. En dan gaan ook nog eens de temperaturen omhoog. Hoe ga jij het weekend (en de vakantie) inluiden? We helpen je op weg met de uittips van deze week.

Theaterfestival de Parade

Het Westbroekpark staat vanaf vrijdag 7 juli vol theatertenten voor het rondreizende theaterfestival De Parade. In de tenten spelen zo'n tachtig theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen, voor jong en oud. Elke dag zijn er verschillende voorstellingen die zo'n dertig minuten duren, op een avond kun je dus genoeg zien. Dat hoeft niet op een lege maag, want er zijn allerlei snacks, snoep en cocktails te koop.
De Parade staat van 7 juli tot en met zondag 23 juli in Den Haag. Kaartjes zijn hier te koop, of bij de ingang van het terrein.

Buurtcamping Zuiderpark

Kamperen? Daarvoor hoef je echt niet naar het buitenland. In het Zuiderpark strijkt vrijdag 7 tot en met zondag 9 juli de Buurtcamping neer. Buurtbewoners kunnen dan dus op vakantie in hun eigen buurt. Samen koken, muziek luisteren, sporten en natuurlijk je buurtbewoners leren kennen. Ook in Loosduinen en Spoorwijk zijn deze zomer buurtcampings.
Tickets voor de camping zijn nog te koop op de website. Er zijn verschillende tarieven, voor mensen met een Ooievaarspas is het mogelijk om voor een gereduceerd tarief te komen kamperen.
© Buurtcamping Zuiderpark

Assepoester de Musical

Het beroemde sprookje over Assepoester komt dit weekend tot leven in het World Forum Theater tijdens Assepoester De Musical. Op zaterdag 8 juli zijn er twee voorstellingen, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. 'Samen met de betoverende liedjes, prachtige meerstemmigheid en schitterende kostuums is deze familiemusical een ware beleving voor jong, maar ook voor oud!'

Hans Klok & Friends

Hans Klok en zijn gigantische circustent staan vanaf zaterdag 8 juli weer in Kijkduin, waar de Hans Klok & Friends Tour begint. De wereldberoemde illusionist voert er razendsnelle illusies uit. Zijn optreden wordt afgewisseld met gastartiesten die bijvoorbeeld acrobatische acts doen.
Hans Klok treedt tot en met 23 juli op, op het strand in Kijkduin. Hier koop je nog tickets.
© Hans Klok & Friends

Sjansen en dansen in Musicon

Lekker dansen, dat kan zaterdagavond 8 juli in Musicon. Van 21.00 tot 1.00 uur is daar het feestje Sjansen en Dansen. En de naam zegt het al: naast gedanst wordt er ook gesjanst! Maar alleen als je dat wilt. Bij binnenkomst krijg je daarom een bandje met een kleur. Rood betekent: geen interesse in een flirt. Wit is: ik sta ervoor open. En met een blauw bandje geef je aan dat het ingewikkeld is.
In ieder geval is iedereen dus welkom, jong en oud, om een avondje uit te gaan. Of je nou wel of niet wil sjansen.
Op het moment van schrijven zijn reguliere tickets nog te koop voor 8,70 euro.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!