Soap Duindorp gaat door: voetbalkooi bijna af, maar hij mag niet in gebruik worden genomen

De voetbalkooi
De voetbalkooi © Den Haag FM
DEN HAAG - De soap rond de voetbalkooi aan de Houtrustweg bij Duindorp krijgt een vervolg. De kooi mag wél worden afgemaakt, maar hij mag niet in gebruik worden genomen. Dat heeft de rechter besloten, maakte de gemeente Den Haag bekend. Het verbod om er te voetballen geldt in ieder geval twee weken.
Jongeren uit vooral Duindorp maakten jarenlang gebruik van de voetbalkooi. Maar hij moest wijken vanwege de herinrichting van de Houtrustweg. In 2021 leek het erop dat de kooi terug zou komen. Maar dat gebeurde toch niet omdat omwonenden bij de rechter bezwaar aantekenden. Ze vrezen onder meer geluidsoverlast en vinden dat er andere plekken meer geschikt zijn. Ook zou de kooi ‘hangjongeren aantrekken die overlast in de buurt zullen veroorzaken’, aldus de buren.
Op 26 april van dit jaar deed de rechter uitspraak. Die oordeelde dat de kooi er toch mag komen. Snel daarna ging de gemeente aan de slag. 'We kunnen de jeugd niet nóg langer laten wachten', aldus toenmalig wethouder Anne Mulder (VVD). 'Zij hebben grote behoefte aan een speelplek. Daarom hebben we besloten tot plaatsing van de voetbalkooi.'

Verbod

De buren gaven echter niet op en stapten opnieuw naar de rechter. Ze gingen in hoger beroep en eisten middels een zogeheten voorlopige voorziening dat de kooi niet in gebruik wordt genomen tot dit is behandeld. De rechter heeft nu bepaald dat de gemeente de werkzaamheden mag afmaken, maar dat de voetbalkooi niet gebruikt mag worden. Dit verbod geldt in ieder geval tot er een uitspraak is over de voorlopige voorziening.
De gemeente verwacht dat de werkzaamheden nog deze week klaar zijn. Maar direct daarna wordt de kooi afgesloten tot er een uitspraak is in de voorlopige voorziening. De wordt over twee weken verwacht. Het duur zeker nog een jaar voordat het hoger beroep zelf wordt behandeld, denkt de gemeente.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!