STRAATVRAAG | Voetbalkooi in Duindorp is terug, maar mag niet open: 'Dit is echt treurig'

Straatvraag over de voetbalkooi in Duindorp
Straatvraag over de voetbalkooi in Duindorp
DEN HAAG - In de Straatvraag gaat presentator Pim Markering de straat op om met de inwoners van Den Haag te praten over een actueel onderwerp. Dit keer: de voetbalkooi in Duindorp.
De voetbalkooi in Duindorp is in 2019 tijdelijk weggehaald vanwege herinrichting en nieuwbouw in de wijk en is, ondanks veel protest van nieuwe bewoners, deze week teruggeplaatst. De rechter besloot eerder dit jaar dat de speelplaats voor jongeren in de wijk terug moest komen. De kooi mag echter de komende twee weken nog niet open omdat de bezwaarmakers hoger beroep hebben aangetekend.
Veel Duindorpers zijn boos en snappen niets van de protesten van de omwonenden. 'Die kooi stond er al jaren en de nieuwe bewoners wisten dat de kooi terug zou komen. Dit is echt heel treurig. Het gaat om kinderen, die moeten ook ergens kunnen spelen. Er is al zo weinig in de wijk.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!