Drugsdealer met 40 bolletjes harddrugs in onderbroek getaserd bij aanhouding

Screenshot van de inmiddels verwijderde video | Bron: YouTube-kanaal politie
Screenshot van de inmiddels verwijderde video | Bron: YouTube-kanaal politie
DEN HAAG - De politie heeft in de binnenstad een drugsdealer aangehouden met veertig bolletjes harddrugs in zijn onderbroek. Daarbij werd een stroomstootwapen ingezet. De politie zette de beelden van de aanhouding online, maar heeft die later weer verwijderd.
Agenten in een onopvallend dienstvoertuig zagen eind mei twee mannen die mogelijk bezig waren met een drugsdeal. Toen ze hen wilden controleren, ging een van de twee ervandoor.
De man bleef doorrennen, zelfs toen agenten hem waarschuwden dat ze dan een stroomstootwapen in zouden zetten. Dat deden ze uiteindelijk ook, waardoor de verdachte viel. Hij kon daardoor aangehouden worden.

Minderjarig

Op het politiebureau werd de verdachte gefouilleerd. In zijn onderbroek zaten veertig bolletjes harddrugs.
De verdachte bleek minderjarig te zijn. Hij is verhoord en moet zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.

Video aanhouding verwijderd

De politie zette een video van de aanhouding op hun YouTube-kanaal maar heeft die na 24 uur weer verwijderd. Een woordvoerder van de politie laat weten: 'Het team zet in op het aanhouden van drugsdealers, en merkt in de wijk overlast van minderjarige drugsdealers. Daarom wilden zij met de video een signaal afgeven. Het delen van deze video is wat ons betreft niet de passende manier om dit te doen, daarom verwijderen we de video'.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!