Raar geluid in plafond blijkt jonge meeuw: 'Dit zagen we niet aankomen'

© Dierenambulance Den Haag
DEN HAAG - De één hoort z'n bovenburen lopen, ruziemaken of harde muziek draaien tijdens een feestje. Een bewoner uit de Anjelierstraat in de Bloemenbuurt hoorde ook rare geluiden van boven komen. Ze belde de Dierenambulance en die vond een jonge meeuw tussen haar plafond en de vloer van de bovenbuurman.
Ze had de buurman al een keer gevraagd naar het rare geluid maar hij wist van niks. In de badkamer hoorde ze het ineens nog duidelijker en belde ze, in lichte paniek, de dierenambulance. Ze vermoedde dat het een dier kon zijn.
In de nieuwe badkamer haalden chauffeurs Ivar en John het ventilatierooster los en zagen een jonge meeuw. 'Dat hadden we niet zien aankomen', schrijft de Dierenambulance Den Haag op Instagram.
© Dierenambulance Den Haag
Het dier werd gered maar kon niet meer terug naar zijn ouders op het dak. 'We konden het dak met geen mogelijkheid bereiken. En het diertje was te jong om op de grond te zitten.' Daarom is het naar Vogelopvang De Wulp gebracht waar veel andere jonge meeuwen zitten. Als hij groot genoeg is, laten ze hem vrij.

Krijsende jonge meeuwen op straat

Juli is altijd de periode van de jonge meeuwen. Als ze groot genoeg zijn gaan ze het nest uit om zelfstandig te leren vliegen. Je kan zo'n meeuwtje dan schreeuwend in je straat tegenkomen. De ouders zijn dan vaak in de buurt.
Als het jong gezond is, hoef je niks te doen. De Dierenambulance zal dan ook niet komen om het jong weg te halen. 'Jonge meeuwen hebben zo'n vijf dagen nodig om te leren vliegen en in de tussentijd houden de ouders het jong in de gaten. Meeuwen zijn beschermde dieren volgens de Wet natuurbescherming. Als wij geen goede reden hebben om in actie te komen, dan mogen wij dat simpelweg niet doen', vertelde Linette Eveleens van de Dierenambulance eerder aan Den Haag FM.
Aan de geluidsoverlast is helaas weinig te doen. Bedenk dat deze periode slechts enkele weken duurt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!