Terrassen mogen bij 25 graden en hoger een uur langer openblijven

© Thehague.com
DEN HAAG - Is het in Den Haag 25 graden of warmer? Dan mogen de terrassen voortaan een uur langer openblijven. De Haagse gemeenteraad heeft donderdag ingestemd met een voorstel van Hart voor Den Haag om de sluitingstijden iets te verruimen. 'Ik hoop op een lange en hete zomer. Schenk mijn roseetje alvast maar in', zegt raadslid Ralf Sluijs.
De partij is blij dat het voorstel is aangenomen. 'Veel horecaondernemers hebben het nog altijd zwaar omdat zij de, in coronatijd opgebouwde, (belasting)schulden nu moeten terugbetalen. Wat is er dan mooier dan ze de gelegenheid bieden om wat extra omzet te maken en de bezoekers een uurtje langer te laten genieten? Win-win dus', aldus Sluijs.
Het aangenomen voorstel geldt voor de horeca buiten de toeristische gebieden op donderdag, vrijdag en zaterdag. Waar zij normaal om 23.00 uur het terras moeten sluiten, mogen ze straks als het 25 graden of warmer is, op de genoemde dagen tot 00.00 uur de tafels en stoelen bezet hebben. In de zomer van 2020 mochten de terrassen ook langer open blijven.
De nieuwe regel is aangenomen en geldt voor de rest van het zomerseizoen. 'De ondernemers dienen de verruimde openingstijden van het terras zelf met de buurt af te stemmen.' Na de zomer wordt bekeken of de mooi-weer-regeling opgenomen kan worden in het zomerseizoen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!