Zo gaan de nieuwe e-bussen van HTM eruit zien

De nieuwe bussen
De nieuwe bussen © HTM
DEN HAAG - De aardgasbussen van HTM verdwijnen in 2024 uit het straatbeeld. In plaats daarvan komen er elektrische bussen. Vrijdag is het contract tussen HTM en Daimler Buses getekend en is onthuld hoe de bussen eruit gaan zien.
De aardgasbussen hebben zo'n veertien jaar gereden en het einde van hun levensduur komt volgens HTM in zicht. Daarom worden in 2024 de nieuwe 95 elektrische bussen geleverd, plus bijbehorende laadinfrastructuur.
Met de nieuwe elektrische bussen zal HTM eind 2024 de eerste stadsvervoerder zijn die beschikt over een volledig emissievrije vloot.

Extra lang

De nieuwe bussen zijn een mix an het type Mercedes Benz eCitaro en eCitaro G. De eCitaro is een lage stadsbus die goed toegankelijk is voor alle reizigers. Deze bussen zijn 12 meter lang en 2,55 meter breed.
De eCitaro G is zelfs 18 meter lang. Door de hogere capaciteit van deze bussen zullen ze worden ingezet op drukke buslijnen zoals 23, 24, 25 en 26.
Karen Bosch (HTM), Jeffrey Keus (portefeuillehouder OV MRDH), Rien Heilbron (HTM), Joost van der Bijl en Dirk Meppelink (Daimler Buses NL)
Karen Bosch (HTM), Jeffrey Keus (portefeuillehouder OV MRDH), Rien Heilbron (HTM), Joost van der Bijl en Dirk Meppelink (Daimler Buses NL)

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!