In deze wijken wordt parkeervergunning ingevoerd: 'Om parkeerdruk te verminderen'

Foto ter illustratie: Den Haag FM
Foto ter illustratie: Den Haag FM
DEN HAAG - De komende jaren worden in meerdere wijken vergunningparkeren ingevoerd. Eind dit jaar zijn eerst Moerwijk-Oost en een gedeelte van de Binckhorst aan de beurt. Volgend jaar hebben ook bewoners in Vogelwijk-Midden en -Zuid, Kijkduin, Moerwijk-Zuid en -West (inclusief parkeerterrein Zuiderpark), Morgenstond en de Architectenbuurt een parkeervergunning nodig. Dat maakt de gemeente vrijdag bekend.
In 2025 en 2026 komen daar nog de rest van de Binckhorst, Den Haag Zuidwest (Zichten, Dreven, Gaarden en De Venen) en Erasmusveld-Midden bij. De uitgebreide planning hiervoor wordt volgend jaar bekend.
'Met het uitbreiden van het vergunningsgebied willen we de parkeerdruk in wijken verminderen', aldus de gemeente. De bezoekersvergunning blijft gewoon geldig, daarmee kunnen bewoners hun bezoek laten parkeren in de buurt voor een lager tarief dan de gewone parkeerautomaat op straat.

Kritische controle voor vergunning

Ook heeft de gemeente een nieuw parkeervergunningensysteem aangeschaft. En gaat de gemeente opnieuw kijken naar de administratie, er wordt dan kritisch gekeken naar het afgeven van een parkeervergunning.
En er wordt gekeken naar parkeerplekken op eigen terrein. Bewoners die zo'n parkeerplek hebben maar die niet gebruiken omdat er iets op gebouwd is, hoeven die uitbouw niet weg te halen. Maar zij krijgen dan vergunning volgens het tweede tarief. Dit geldt alleen in buurten waar de parkeerdruk het toelaat.

Tarief

De kosten voor een parkeervergunning zijn nu 90 euro per jaar, voor één auto op één adres. Een tweede auto kost 314,45 euro per jaar, een derde 628,85 euro, aldus de website van de gemeente Den Haag.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!