Deze week geen treinen tussen Den Haag en Gouda

Trein station Gouda
Trein station Gouda © ANP
DEN HAAG - Tussen Gouda en Den Haag rijden volgende week geen treinen. Er zouden van 17 en 21 juli werkzaamheden zijn aan het spoor maar dat is uitgesteld. Toch rijden er geen treinen die week vanwege personeelstekort. 'De personeel- en materieelplanning was al gemaakt', zegt de NS.
ProRail heeft de werkzaamheden moeten uitstellen vanwege een tekort aan materiaal en personeel. Dat NS het niet meer voor elkaar krijgt om alsnog treinen te laten rijden, zorgt er voor dat er tussen Gouda en Den Haag Ypenburg alleen bussen rijden. Terwijl er op het spoor dus niets gebeurt. Er zou worden gewerkt aan duikers, tunnels onder het spoor waar water doorheen loopt. Er wordt nog gezocht naar een nieuw moment om de werkzaamheden te doen, meldt Omroep West.
ProRail laat woensdag weten dat de geplande werkzaamheden worden uitgesteld, maar dat ze wel onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Deze onderhoudswerkzaamheden zouden eigenlijk later worden uitgevoerd, maar zijn nu naar voren gehaald.
Rond station Gouda wordt gewerkt aan kabels en leidingen, om ruimte te maken voor een woningbouwproject. Ook vernieuwt ProRail langs het traject tussen Gouda en Alphen aan den Rijn de assentellers, dat zijn apparaten die tellen hoeveel assen van een trein een stuk spoor passeren. Verder worden twee overwegen in Waddinxveen en Boskoop gerenoveerd. Die projecten gaan wel door.

Extra reistijd

De werkzaamheden op het spoor bij Gouda zijn van donderdag 13 tot zondag 23 juli. Op verschillende trajecten worden daarom bussen ingezet. Dat zorgt er volgens de NS voor dat rekening gehouden moet worden met extra reistijd. Op onderstaande kaart is te zien wat de gevolgen zijn voor het treinverkeer.
© NS

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!