A13 richting Den Haag dit weekend dicht vanwege werkzaamheden

© Topview Luchtfotografie (via Rijkswaterstaat)
DEN HAAG - De A13 richting Den Haag is dit hele weekend dicht. Vanaf vrijdagavond 22.00 uur gaat de weg dicht tussen knooppunt Kleinpolderplein en Delft-Zuid (afrit 10). De snelweg gaat maandagochtend om 5.00 uur weer open. Automobilisten moeten rekening houden met tien tot vijftien minuten extra reistijd.
Rijkswaterstaat werkt tussen Rotterdam en Delft aan de aansluiting van de A16 Rotterdam op de A13. Doorgaand verkeer rijdt hier in de toekomst vanaf het Terbregseplein over een verbindingsboog richting de A13.
Dit weekend wordt er gewerkt aan het asfalt en een deel van de A13-rijbaan richting Delft en Den Haag wordt teruggelegd naar de plek waar de rijbaan tot begin maart 2022 ook lag. De tijdelijke wegverlegging was nodig om ruimte te creëren voor de werkzaamheden aan de Hofwijktunnel en de duiker bij de Tempelweg.
Zowel de tunnel als de duiker onder de A13 zijn verlengd, zodat de A16 Rotterdam uiteindelijk in het midden van de A13 kan aansluiten. Op deze manier kon er veilig en zonder grote hinder verder worden gewerkt aan de A16 Rotterdam, die naar verwachting eind 2025 wordt geopend.

Omleiding

Het verkeer wordt dit weekend omgeleid via gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg.
  • Vanuit Rotterdam: verkeer op de A20 vanuit Rotterdam richting Den Haag rijdt om via knooppunt Kethelplein en de A4.
  • Vanuit Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek: verkeer vanuit Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek richting Den Haag wordt omgeleid via de N471 en N470 richting de A13.
  • Vanuit Dordrecht: verkeer op de A16 vanuit Dordrecht richting Den Haag rijdt om via de A15, richting knooppunt Kethelplein en vervolgens via de A4.
Ook zijn er enkele opritten dicht. Oprit 13 (Overschie) en oprit 12 (bij hectometerpaal 17,4) en oprit 11 (Berkel en Rodenrijs) zijn gesloten voor verkeer richting Den Haag. Oprit 10 (Delft-Zuid) richting Den Haag is wel open.
Kaart: Rijkswatersaat
Kaart: Rijkswatersaat

Ruyven dicht

Vanwege de werkzaamheden zijn het tankstation, de bedrijven en de parkeerplaats Ruyven niet bereikbaar. Vrachtwagens worden vanaf vrijdag 15.00 uur gevraagd een andere rustplaats te kiezen. Ook hulpdiensten kunnen er dit weekend niet door, omdat er aan het asfalt gewerkt wordt.
Mochten de werkzaamheden vanwege onvoorziene (weers)omstandigheden niet door kunnen gaan, wordt het werk verplaatst naar 29 tot 31 juli.

Nieuwe snelweg: A16 Rotterdam

Rijkswaterstaat werkt aan de A16 Rotterdam: een nieuwe snelweg tussen de A13 en de A16. De 11 kilometer lange verbinding is 's werelds eerste energieneutrale snelweg mét tunnel. De A16 Rotterdam moet bijdragen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van Rotterdam en Lansingerland. Eind 2025 wordt de A16 Rotterdam in gebruik genomen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!