Plantsoen Molenwijk nu echt afgesloten voor auto's, scooters en fietsers

© Den Haag FM
DEN HAAG - Er is veel om te doen geweest, maar de weg die het plantsoen in de Molenwijk doorkruist wordt nu dan toch afgesloten voor verkeer. Dat gebeurde eerder al: op eenzelfde dag in januari vorig jaar werden paaltjes geplaatst én weer verwijderd. Voor de veiligheid van voetgangers en spelende kinderen wordt de weg nu met hekken toch afgesloten voor verkeer.
Het plantsoen op de Schoeplaan wordt al jarenlang doorkruist door autoverkeer, scooterrijders, fietsers en voetgangers. Dat was ook toegestaan, simpelweg omdat het een weg was. Na verkeerskundig onderzoek is besloten om er een voetgangersgebied van te maken. Hulpdiensten zouden nog wel het plantsoen kunnen doorkruisen.
De Noordpolderstraat in stadsdeel Laak loopt dwars door het plantsoen. Na signalen van een onveilige situatie voor voetgangers en spelende kinderen werd besloten de weg vorig jaar in januari af te sluiten. Echter bleek dat dat niet kon omdat het geregistreerd stond als weg. Vervolgens werd besloten de paaltjes dezelfde dag nog weg te halen.

Bezwaren

Daarna volgde een bewonersbijeenkomst om uitleg te geven over het voornemen om de weg alsnog af te sluiten. Toen daarbij veel onduidelijkheid bleek te zijn over het verlopen proces werd later nog een bijeenkomst georganiseerd om tekst en uitleg te geven.
Hoewel er in Molenwijk wat bezwaren werden geuit over de afsluiting volgde het besluit om het plantsoen niet meer te laten doorkruisen door auto's, scooterrijders en fietsers. 'Dit sluit aan bij de visie van de gemeente om voetgangers op de eerste plaats te zetten', communiceerde het stadsdeel aan bewoners.

De wijk uit

Een van de bezwaren was dat bewoners aan de achterkant van de wijk minder makkelijk de wijk uit zouden kunnen. Enerzijds omdat men moet omrijden en omdat de weg van de Broekslootkade naar de Rijswijkseweg te smal was om elkaar, bij drukte, goed te kunnen passeren. Daarom is die ontsluiting breder gemaakt zodat auto's elkaar makkelijker kunnen passeren. Daarnaast kunnen Molenwijkers nog via de Draaistraat de wijk in en uit.
'Om weggebruikers in te lichten over deze nieuwe situatie worden er tijdelijk borden geplaatst over de gewijzigde verkeerssituatie', staat in een brief aan bewoners te lezen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!