Uittips Den Haag: Pal Mundo, bierfestival en Scheveningse platenbeurs

© Pal Mundo Festival
DEN HAAG - Wie dit weekend lekker wil festivallen heeft genoeg keus in Den Haag. Zo is er Pal Mundo, Zuiderpark Live en het TAPT Festival. Ook staat Hans Klok staat nog steeds met zijn show op Kijkduin dit weekend. Wij zetten een aantal uittips voor je op een rij.

TAPT Festival

Wie van bier houdt zit dit weekend goed op het Lange Voorhout bij het TAPT Festival. 'Waar je bieren ontdekt, proeft, lekker eet, spelletjes speelt, danst, relaxt en je nieuwe beste vrienden ontmoet!' aldus de nieuwe generatie.
Op het festival wordt podium gegeven aan meer dan 50 brouwerijen uit binnen en buitenland, waaronder namen als Brouwerij 't IJ, Jopen en Gebrouwen door Vrouwen. Ook is er een ruim aanbod aan lekker eten te verkrijgen en kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende activiteiten. Denk hierbij aan een ouderwets potje jeu-de-boules, een niet zo silent disco en natuurlijk een fanatieke beer bingo.

Summertime Festival

Op de Grote Markt begint het weekend al op donderdagavond. Musicon en Stichting Popdistrict presenteren daar het Summertime Festival. Beleef de zomer tijdens dit jazz-, wereldmuziek- en roots-popfestival vol eclectische geluiden van de diverse gemeenschappen van muzikanten uit onze stad. Op het programma van dit jaar staat een diversiteit aan stijlen en culturen, uitgevoerd door levende legendes en aanstormend talent.
De toegang is gratis.

Pal Mundo

Voor lekkere Latin-muziek en dansmoves moet je zaterdag in het Zuiderpark zijn. Daar is het Pal Mundo Festival. Er treden meer dan 50 artiesten op met verschillende stijlen zoals Latin, Caribbean, Funk Do Brazil en Reggaeton. Pal Mundo heeft voor ieder wat wils.
Het festival is nog niet uitverkocht, kaarten en info vind je hier.

Zuiderpark Live

De hele zomer organiseert Zuiderpark Live allerlei concerten. Dit weekend zijn dat Kiefer Sutherland en Meau.
Acteur Kiefer Sutherland is bij het grote publiek met name bekend van zijn rollen in 24 en de Netflix-serie Designated Survivor. Wat veel mensen echter niet weten is dat hij ook een enorme muziekliefhebber en een getalenteerde muzikant is. Het reeds uitgebrachte album 'Bloor Street' is geproduceerd door de meervoudig Grammy Award-winnaar Chris Lord-Alge (Keith Urban, Carrie Underwood) en opgenomen in de MIX LA Studios in Los Angeles.
Zaterdag treedt hij op, niet in het Zuiderparktheater maar in het PAARD. Er zijn nog kaarten.
Zondag kan je in het Zuiderparktheater naar MEAU. Na de release van haar debuut EP 'Kalmte’ kwam MEAU in september 2021 met haar persoonlijke single 'Dat Heb Jij Gedaan'. Deze werd bekroond als 3FM Megahit, Qmusic Alarmschijf en Radio 2 TopSong en staat daarnaast op een hoge positie in de hitlijsten. Daarna bracht ze de nummers 'Als Jij Maar Bij Me Bent' en 'Dans M'n Ogen Dicht' uit.
Info en tickets vind je hier.

Sea Life Piratenweken

Kapitein Kwallenbeet is aangespoeld in SEA LIFE Scheveningen. Maar deze onhandige kapitein heeft zijn buit niet goed vastgemaakt en die is hij nu kwijt. Ook al zijn bemanning is spoorloos verdwenen. Kom jij hem helpen tijdens de Piratenweken?
Meer informatie lees je op de site van SEA LIFE.

Platenbeurs

Robbie's Records organiseert zaterdag op de Boulevard de jaarlijkse Scheveningse platen en cd-beurs. Uit het hele land wordt er allerlei vinyl, cd's en singles te koop aangeboden.
De beurs staat tussen 11.00 en 18.00 uur ter hoogte van Seinpost Indonesia. De toegang is gratis.

Hans Klok & Friends

'Hij is de snelste illusionist ter wereld en terug in Nederland.' Tot en met 23 juli staat er een grote circustent op Kijkduin voor Hans Klok & Friends.
'De nieuwe voorstelling is nog spannender, nog spectaculairder en nog mooier. Zinderende acrobatiek, comedy en de 'diva’s of magic' maken de beleving compleet', aldus de organisatie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!