Preveen en Shuaib pimpen auto's: 'Willen een van de grotere jongens worden'

Preveen en Shuaib | Eigen foto
Preveen en Shuaib | Eigen foto
DEN HAAG - Wat begon als een hobby, is voor Preveen Pancham en Shuaib Hashemi (beiden 20 jaar) in slechts een jaar tijd uitgegroeid tot een serieuze business. De twee ondernemers uit Laak en Molenwijk geven auto's een compleet andere look, een beetje zoals de voormalige MTV-serie Pimp My Ride.
Wie is uitgekeken op z'n auto of graag iets unieks wil, moet bij Preveen en Shuaib zijn. 'We wrappen de auto, dat is zeg maar een hele grote sticker die je op de lak van je auto plakt. Het is een tof effect met de kleuren en geeft je auto een hele andere look', vertelt Preveen in Haags Bakkie.
De twee begonnen hun bedrijf met stoomreiniging voor auto's, nu doen ze complete make-over van zowel de binnen als de buitenkant. 'Zowel voor bedrijven die de auto willen laten bestickeren tot particulieren die zijn uitgekeken op de kleur of look van hun auto', legt Shuaib uit.

Veel aandacht

Zelf rijden ze inmiddels ook in een opvallende bedrijfsauto. De ene helft is wit met zwarte letters, de andere helft zwart met witte letters. Omdat de een wit wilde en de ander zwart hebben voor beide kleuren gekozen. 'Als je samen een bedrijf deelt moet je ook kunnen delen', zegt Shuaib.
Ze krijgen al behoorlijk wat aandacht als ze door de stad rijden. 'Mensen kijken dan naar de auto en zien twee jonge jongens. Je krijgt altijd wel een duimpje omhoog', zegt Preveen.
Eigen foto
Eigen foto

Begonnen met scooter

Hun passie voor wrappen begon op hun zestiende. Preveen vond zijn scooter nogal saai dus besloot daar wat aan te doen. Dat was zijn eerste 'wrap'. Een paar jaar later komt hij Shuaib weer eens tegen. Allebei vonden ze hun bijbaan niet zo leuk meer. 'Shuaib wilde niet meer bezorgen op een scooter en zei dat hij een bedrijf wilde beginnen in wrappen. Dus we zijn gaan zitten om te kijken wat we kunnen doen', blikt Preveen terug.
Preveen nam een tussenjaar van school maar Shuaib studeert nog en wil zijn hbo afmaken. Ze hebben altijd veel bijbaantjes gehad en hadden ook allebei een auto. Die hebben ze verkocht. 'We hadden mooie auto's voor 18-jarige jongens. Dat moesten we opgeven zodat we dat als kapitaal konden gebruiken', zegt Preveen. Zo konden ze alles zelf betalen, zonder geld te lenen.
Hun auto's verkopen was wel even een dingetje. 'We gingen naar het werk zonder mooie auto's, om te werken aan mooie auto's, haha. Maar het is ook een grote motivatie, we moeten veel harder gaan werken', zegt Shuaib.

Alles zelf betaald

Inmiddels bestaat hun bedrijf PS Customs een jaar. 'We hebben altijd hard gewerkt voor de dingen die we wilden', zegt Preveen. En daar gaan ze voorlopig ook nog even meer door. 'We zijn nu superjong, laten we dat als voorsprong gebruiken voor later. En we wilden niet afhankelijk zijn van papa's en mama's geld', zegt Shuaib.
Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. 'Het was best lastig. Je bent jong en nieuw en hebt geen jaarcijfers. Het moeilijkst was een bedrijfspand waar we terechtkonden', zegt Shuaib. Het pimpen van auto's kan natuurlijk niet zomaar thuis op je zolderkamer.
Een van de gewrapte auto's | Eigen foto
Een van de gewrapte auto's | Eigen foto
'De meeste mensen met een exclusieve auto, zoals een Ferrari ofzo, gooien meteen een wrap erop. Dan blijft de verkoopwaarde over twee jaar hetzelfde, omdat de lak nog goed is', legt Preveen uit.

Dromen

Preveen besloot een tussenjaar te nemen om aan het bedrijf te werken. 'Toen ik zei dat ik even met school wilde stoppen om dit uit te proberen was het even schrikken voor ze. Maar ik merk dat ze het nu wel leuk vinden.' Shuaib had zijn moeder beloofd sowieso zijn opleiding af te maken. 'Daarom zit ik nog op school, ik wil me houden aan die belofte.'
Toch zijn ze al aan het dromen over de toekomst. 'Over een paar jaar hebben we denk ik een groter pand', zegt Preveen. En misschien breiden ze wel uit qua make-over, zoals in Pimp My Ride met complete muziekboxen in de kofferbak en andere extra's. 'We willen eerst dit goed doen en een van de grotere jongens worden. Daar zijn we keihard mee bezig.'
Willen een van de grotere jongens worden
Dat zorgt er soms wel voor dat ze uren achter elkaar doorwerken vertelt Shuaib. 'We zijn met zoveel passie bezig dat we de tijd niet door hebben, voor je het weet is het twee uur 's nachts.' Preveen: 'Het is gewoon heel leuk, het is een passie sinds we 16 zijn'.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!