Den Haag werkt aan nieuw strandbeleid: 'Om de kustlijn nog mooier te maken'

© The Hague and Partners
DEN HAAG - Den Haag werkt samen met bewoners, ondernemers, bezoekers en verenigingen aan een nieuw strandbeleid. Deze week is een opzet gepresenteerd, waarin de visie voor het strand wordt vastgelegd. 'Alles om onze 11 kilometer kustlijn nog mooier en toekomstbestendiger te maken dan deze al is', zegt wethouder Hilbert Bredemeijer (CDA).
Geen dag aan het strand is hetzelfde en de aantrekkingskracht van de kust neemt toe. Daarom is het volgens de gemeente belangrijk om daarin mee te gaan en stappen te zetten voor een duurzaam en toekomstbestendig gebruik van het strand.
Daarom zijn nu de contouren van een strandbeleid vastgelegd. Hierin wordt duidelijke welke koers het college wil varen, op vlakken zoals onder meer duurzaamheid en strandexploitatie.

Beleid tot 2035

De komende maanden wordt dit besproken met de betrokkenen. Hieruit moet het nieuwe strandbeleid voortkomen, dat tot 2035 gaat gelden.
'Ik wil werken aan een Haags strand waar natuurbeleving, duurzaamheid, sportiviteit en gezelligheid 365 dagen per jaar hand in hand gaan. We bezien daarbij wat de wensen zijn van alle betrokken partijen rondom het strand', reageert de wethouder.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!