'Hospita's kunnen helpen tekort aan studentenkamers op te lossen'

Foto ter illustratie: Kinga Cichewicz (Unsplash)
Foto ter illustratie: Kinga Cichewicz (Unsplash)
DEN HAAG - De gemeente gaat inzetten op hospitaverhuur om het tekort aan studentenkamers aan te pakken. Daarom komt er een campagne om mensen te inspireren een kamer te verhuren. 'Dit is een win-winsituatie', zegt wethouder Martijn Balster (PvdA) van volkshuisvesting.
'Er is nog altijd een groot tekort aan woningen in Den Haag. Ook veel studenten zijn op zoek naar een eigen plekje', zegt Balster. Wie een kamer thuis over heeft kan die verhuren aan een student.
In Den Haag is het voor eenpersoonshuishoudens toegestaan om één huurder in huis te nemen. Je hebt daar geen vergunning voor nodig. Vanaf 2 personen per huishouden moet je voor kamerverhuur een omzettingsvergunning aanvragen. Dat is mogelijk de wijken Westbroekpark en Duttendel, Benoordenhout, Archipelbuurt, Zorgvliet, Vogelwijk, Kijkduin en Ockenburgh, Kraayenstein en Vroondaal, Hoornwijk, Forepark en Leidschenveen.

Honderd studenten per jaar

Verhuurtplatform Hospi Housing gaat de campagne voeren om hospitaverhuur te promoten. Het platform brengt studenten en gastgezinnen of hosts bij elkaar. De gemeente gaat twee jaar samenwerken met de organisatie voor dit project. Het doel is dat jaarlijks honderd studenten op deze manier een kamer gaan vinden.
Meer informatie over kamerverhuur vind je op deze site van de gemeente.
Ben of ken jij een hospita? Of ben je student en je woont bij een hospita? Dan komen we graag met je in contact. Je kan ons bereiken op info@denhaagfm.nl

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!