Segbroek heeft nieuwe regenboogbankjes: 'Je hebt het recht om te zijn wie je bent'

© gemeente Den Haag
DEN HAAG - Segbroek heeft er sinds vrijdag zes regenboogbankjes bij. In totaal staan er in Den Haag nu vijftien. 'Deze extra bankjes zijn een tastbaar pleidooi dat iedereen het recht heeft om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt', zegt wethouder Mariëlle Vavier (GroenLinks).
De gemeente wil met deze bankjes een statement afgeven. 'Een pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie voor iedereen in Den Haag', aldus de wethouder. Maar ze beseft ook dat er nog veel werk te doen is. 'Meer acceptatie, zichtbaarheid en veiligheid in de queer-gemeenschap in onze stad.'
Het idee voor de bankjes in Segbroek komt van bewoner Ineke de Jong. 'Ik vind het belangrijk om uit te stralen dat de Vruchtenbuurt er voor iedereen is', zegt Ineke tegen Den Haag FM. In totaal zijn er straks zeven regenboogbankjes in het stadsdeel, wanneer de zevende geplaatst wordt is nog niet bekend.

Positieve verandering

De gemeente is blij met zulke betrokken bewoners. 'Het is een buitengewoon voorbeeld van hoe één bewoner een signaal kan afgeven en een positieve verandering in gang kan zetten', aldus de gemeente.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!