Achtervolging over A12 en fietspad eindigt op Westvlietweg

© Regio15
DEN HAAG - Na een achtervolging over de A12 en over een fietspad in Ypenburg is vrijdagavond een 34-jarige man uit Duitsland aangehouden. Hij bleek onder invloed. Ook twee bijrijders werden opgepakt.
De achtervolging begon rond 21.30 uur op de snelweg en eindigde op de Westvlietweg. Een bus van de Mobiele Eenheid werd op de A12 ingehaald door een Mercedes die met hoge snelheid voorbij reed. Agenten zetten meteen de achtervolging in en gaven een stopteken. Daar trok de bestuurder zich niets van aan en hij maakte meerdere verkeersovertredingen.
Op de Westvlietweg lukte het meerdere wagens uiteindelijk om de auto te stoppen. De bestuurder werd aangehouden en bleek te rijden onder invloed van verdovende middelen. Ook twee bijrijders zijn aangehouden omdat ze geen geldig legitimatiebewijs konden laten zien. De auto is in beslag genomen en onderzocht.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!